Follow my blog with Bloglovin

yellow

adjective
  1. of the colour between green and orange in the spectrum, a primary subtractive colour complementary to blue;

Pentru un moment de răgaz, departe de mulţimile de turişti încântaţi, am ales să fac o plimbare prin Centru Vechi.

Centrul Vechi al Sibiului e dincolo de Piaţa Mică, o zonă liniştită şi plină de istorie, cu străzi înguste, delimitate de zidurile pietruite ale caselor, foste turnuri de apărare ale Cetăţii. Prin stânga localului Music Pub, o coloană spiralată de drepte din ciment coboară spre Centrul Vechi, acolo unde la fiecare pas descoperi istorie. De la ferestrele deschise curg muşcate roşii. Mergând la pas pe lângă porţile înalte de lemn, vopsite în culori vibrante, e simplu să-ţi imaginezi cum era odinioară viaţa saşilor.

Privesc de jur-împrejur şi mă hotărăsc să fac câteva poze cu noua mea rochie galbenă, chiar lângă zidurile caselor vechi. Mă strecor printre fotografi amatori şi cupluri concentrate să facă selfie-ul perfect şi găsesc un loc tocmai bun pentru câteva cadre rapide. Nu am de gând să blochez în vreun fel trecerea curioşilor. Mai mult decât atât, mă refugiez lângă un perete, ca să evit grupul de oameni care însoţesc o mireasă şi pe alesul ei. Am uitat să-ţi spun că e o zi de sâmbătă – a.k.a. zi de nunţi.

cum-purtam-rochia-galbena-white-charm-blog

cum-purtam-rochia-scurta-galbena-white-charm-blogcum-se-poarta-rochia-galbena

În decorul firesc al Sibiului, ce pare un adevărat vernisaj, rochia galbenă croită dintr-un material vaporos, potrivit pentru zile călduroase de vară este elementul perfect. Atunci când am comandat online rochia – de pe site-ul asiatic Shein, am fost cucerită de poza de prezentare în care o domnişoară era suprinsă în timpul unei piruete minunate. Din acea clipă am ştiut că rochia galbenă cu mânecile largi, tip clopot şi materialul dublu care crează valuri este ideală pentru momentele în care îţi vine să dansezi de fericire.

Zis şi făcut! Am pus rochia în coş, am plasat comanda online şi am aşteptat cu sufletul la gură să primesc coletul. Cum era de aşteptat, rochia galbenă m-a cucerit, pentru a doua oară, în momentul în care am scos-o din pachet şi am atins materialul delicat.

cum-purtam-rochia-galbena-white-charm-blog-outfit-yellow-dress

Primul outfit cu rochia galbenă l-am gândit ca fiind potrivit pentru momentele în care vrei să fii chic, dar relaxată şi să te simţi confortabil.

De aceea, am purtat rochia vaporoasă cu o pereche de pantofiori crem şi am ales o accesorizare simplă – cu o curea statement care să accentueze talia. Orice accesoriu ar fi în acest caz de prisos, pentru că un buchet de brânduşe proaspete pune în umbră orice pereche modernă de cercei.

cum-purtam-rochia-galbena-white-charm-blog-summer-outfit

Un alt mod în care m-am gândit că aş putea purta rochia galbenă este compus dintr-un look extrem de simplu şi curat: rochie + pantofi.

cum-purtam-rochia-galbena-white-charm-blog-outfit-of-the-day

De această dată am încălţat o pereche de pantofi negri cu şireturi legate pe glezne, pantofi care – fie vorba-ntre noi – nu au fost cei mai potriviţi pentru plimbarea de pe străduţele pietruite din Centrul Vechi al Sibiului, însă outfitul mi s-a părut unul interesant.

Şi de această dată am adoptat o accesorizare minimalistă şi am ales să renuţ la orice bijuterie care ar fi fost de prisos. Bineînţeles că nu am renunţat la brăţările cu charm pe care le port indiferent de situaţie/ ţinută/ anotimp/stare de spirit.cum-purtam-rochia-galbena-white-charm-blog-tinuta

Tu cum porţi rochia galbenă?

white charm blog to feel is the real deal logo