Bansko a fost destinația de vacanță pe care am ales-o pentru vacanța de iarnă 2015-2016. Munții Pirin din Bulgaria sunt o alegere bună pentru ski, snowboard, săniuță și relaxare.

Organizarea pentru excursia la munte nu a durat foarte mult pentru că am pus în practică trucurile pentru împachetat bagajul și a doua zi de dimineață am pornit la drum, cu mașina. Din România până în Bulgaria am mers vreo 7-8 ore, în condițiile în care drumurile lor sunt tot cam ca ale noastre 🙂 .

Vacanța în Bulgaria

Cazarea în Bansko o aveam deja stabilită cu câteva săptămâni înainte de a pleca în vacanță. Rezervarea am făcut-o la Green Ski & Spa Resort și a fost cea mai bună variantă.green-ski-and-spa-resort-bulgariaHotelul ne-a pus la dispoziție camere călduroase, SPA cu sauna și masaj, piscină interioară, un lobby unde am stat la povești și am jucat cărți și un restaurant cu mâncare bună. Mi-a plăcut că aveam în camera de hotel și o mini bucătărie, cu toate că n-am folosit-o, a fost fain să fie acolo – just in case.

 Conxiunea Wifi a fost singura chestie care m-a nemulțumit la Green Ski & Spa Resort, dar tot m-am descurcat cu tehnologia.

Bansko SKI

Stațiunea Bansko Ski este de fapt un orășel de munte, care atrage tot mai mulți turiști străini an de an pentru că pârtiile sunt numai bune pentru ski și snowboard, iar prețurile sunt accesibile oricărui buzunar.

Pentru că nu sunt o împătimită a sporturilor de iarnă, în prima zi la Bansko am profitat de ocazie și m-am plimbat prin împrejurimi până am înghețat de frig și apoi am băut o ciocolată caldă la Kafe-Emar, care m-a încălzit perfect!

bansko

Mare mi-a fost mirarea să descopăr că bulgarii sunt pricepuți în pregătirea dulciurilor. Pe străduțele înguste erau la tot pasul magazine pline ochi cu bomboane de toate felurile, jeleuri și rahat în cele mai ochioase sortimente. Cu toate că nu mă dau în vânt după dulciuri, tot n-am rezistat tentației și mi-am cumpărat ceva bun:

bulgarian-mountains-bansko

La întoarcere spre hotel am aruncat un ochi spre baza pârtiei, unde tunurile împrăștiau pretutindeni zăpadă artificială.. Oricum, în scurt timp ninsoarea adevărată și-a intrat în drepturi și ne-a salutat a doua zi dimineața cu troiene.

bansko-ski

Ultima zi din anul 2015 mi-a dat curaj să iau bilet pentru Ski Gondola și să urc spre pârtia de la 1600 m altitudine. În cele 15 minute de urcat cu gondola am admirat peisajul montan de la nivelul vârfurilor de brad și am mai scăpat puțin de frica de înălțime (Da, da! Eu sunt cea care în avion nu se uită niciodată pe geam.).

Noapte de Revelion, ce a urmat, a fost distractivă. Cei de la hotel au organizat pentru persoanele cazate un spectacol cu dansuri tradiționale bulgărești, o tombolă cu premii și au invitat artiști locali care au cântat și au destins atmosfera. Pot doar să spun că băieții au fost încântați de dansatoare…

Pe 1 ianuarie 2016 am căutat (îndelung) un loc în care să mănânc ceva bun și să mă relaxez. Amigo Pub Bansko a fost primul pub în care am găsit masă liberă și m-am așezat fără să mai stau pe gânduri. Mi-am comandat ( așa cum fac adesea) supă de pui și trebuie să recunosc faptul că la Amigo Pub Bansko am mâncat cea mai bună supă de pui ever!! Cremoasă, cu gust delicios de pui – o bunătate!

Răsfățul a continuat la SPA-ul hotelului – unde am încercat să învăț să înot (evident nu mi-a reușit schema) și m-am relaxat pe patul cald de gresie mozaic de la tepidarium.

tepidarium-green-ski-spa-resort

În ultima zi petrecută în Bansko am ieșit la săniuș, am râs până n-am mai putut, mi-am mâncat supa de pui, cea de toate zilele, la Penguins Bar&Diner, am jucat cărți și apoi am împachetat bagaje până târziu în noapte.bansko-pirin-bulgaria-mountainswinter-holiday-bulgaria-bansko

Înapoi acasă

Drumul spre casă a fost lung de vreo 11 ore și destul de anevoios. După ce am bifat o scurtă oprire la Mall of Sofia, am avut parte de: un început de răceală,  multă zăpadă, cod portocaliu de ninsori și în Bulgaria și în România.winter-bulgaria-bansko

Promit că data viitoare la Bansko voi avea ski-urile în picioare!

TO FEEL IS THE REAL DEAL

white-charm-blog