PARIS MUSEUM LOUVRE

Era toamna in Paris – cand l-am vizitat pentru a doua oara, insa a fost la fel de superb cum mi-l aminteam.

Am mers de data aceasta cu intreaga familie (i-am dus pe ai mei la Paris 🙂 ), insa, ca orice indragostit de stilul parizian, nu am ezitat sa fac inca o data turul principalelor obiective turistice.

In prima zi, am hotarat sa facem o plimbare pe minunatul bulevard Champs Elysées, am admirat privelistea capitalei franceze din varful Arcului de Triumf si am incheiat seara in compania unui vin rosé, degustand un delicios foie gras.

 

TURNUL EIFFEL

Urmatoarea zi am dedicat-o cartierului Montmartre – unde am vizitat mici ateliere de bijuterii, Basilica du Sacre Coeur si ne-am continuat vacanta admirand arhitectura orasului.

Accentul frantuzesc ni s-a parut minunat, metroul parisian ne-a dat ceva batai de cap, gastronomia franceza ne-a dat pe spate (supa de ceapa, macarons, escargots, foie gras, salate, peste – le-am incercat pe toate), iar cochetaria frantuzoaicelor am apreciat-o cu totii.

 

MONTMARTRE PARIS

BASILICA DU SACRE COEUR

PARIS MONTMARTRE

PARIS MONTMARTRE

 

Am bifat, bineinteles, si Primaria Parisului – situata in cladirea Hôtel de Ville, care a fost imediat urmata de o scurta oprire in fata Catedralei Notre Dame (unde nu ne-am incumetat sa intram din cauza cozilor imense de la casa de bilete).

 

TOAMNA LA PARIS

HOTEL DE VILLE PARIS

NOTRE DAME PARIS

 

Dupa amiaza ne-a surprins plimbandu-ne pe malul Senei – unde ne-am oprit pentru un moment de relaxare si rasfat, iar cate o cupa de bezea cu sos de zmeura a fost binevenita.

 

CAFE PARIS

SENA PARISA

PARIS FRANCE

 

In ultima zi a vacantei noastre de toamna la Paris ne-am bucurat de ce e mai frumos: un tur la Muzeul Louvre si o vizita in Turnul Eiffel.

 

TOAMNA IN PARIS

PARIS

PARIS FRANCE

PARIS MUSEUM LOUVRE

JARDIN DE TEULIERS

TURNUL EIFFEL

 

 

WHITE CHARM BLOG TO FEEL IS THE REAL DEAL