E adevărat! Nu aveam de gând să-ţi prezint atât de repede o ţinută potrivită pentru trecerea de la vară la toamnă. Dar, deh…anotimpul recoltelor şi-a aliniat zilele-n şir fără să ne dea vreun răgaz.

Pot spune cu sinceritate că am dat nas în nas cu toamna abia ieri. Ieri a fost, într-adevăr, prima dimineaţă de Toamnă!

Imediat cum am ieşit din casă, am simţit aerul răcoros şi umed. Plouase aproape toată noaptea şi continua să picure încetişor. Pe străduţele aglomerate se înghesuiau maşini, una după alta, formând cozi interminabile în intersecţii. Atmosfera era una mohorâtă şi puţinii oameni de pe trotuare păşeau grăbiţi, deschizând sub cerul plumburiu, umbrele la fel de închise la culoare. Simţind picăturile răcoroase pe creştet, m-am grăbit să-mi deschid şi eu umbrela şi să mă strecor în pas alert printre maşini, spre serviciu. Zgomotul cadenţat produs de tocurile pantofilor pe asfaltul umed părea că-mi numără paşii, determinându-mă, fără să-i dau seama, să merg mai repede ca de obicei.

Era 8 dimineaţa. Prima dimineaţă de toamnă adevărată. Ploua şi simţeam că îmi e puţin frig. La fel de frig cum probabil va tot fi de acum înainte. De aceea, vrând – nevrând, va trebui să scotocim prin dulap după ceva haine mai groase, fuste şi bluze care să ne acopere trupul şi să ne ofere căldură. Multă căldură.

white charm blog outfit fashion tinuta de toamna

 

Să nu uităm însă de pantaloni! Scoate la lumină pantalonii bleumarin cu accente masculine, perechea aceea mai veche din catifea vişinie, pantalonii verzi cu talie înaltă şi blugii evazaţi.

Sunt pantalonii care se poartă toamna aceasta! Ei bine, nu toţi odată, ci pe rând şi cumpătat, astfel încât fiecare pereche de pantaloni să fie vedetă la vremea ei.white charm blog outfit fashion tinuta de toamna

 

În primele zile de septembrie, înainte să încep tradiţionalele cumpărături pentru schimbarea garderobei de toamnă, am profitat de timpul frumos şi de Soarele îngăduitor şi am ales din şifonier câteva haine pe care le aveam de ceva timp şi am creat o ţinută potrivită pentru trecerea de la vară la toamnă.

 

Pentru compunerea ţinutei de toamnă m-au inspirat detalii tomnatice clasice: frunzele arămii căzute pe alei, după-amiezile scăldate în lumini calde şi cerul pictat în nuanţe gri-albăstrui. Cu siguranţă, în noile ţinute pe care le voi purta în această toamnă voi ţine cont şi de paleta de culori pentru sezonul toamnă-iarnă 2016-2017.

white charm blog outfit fashion tinuta de toamna

white charm blog outfit fashion tinuta de toamna

Aşa cum toamna este, din punctul meu de vedere, un anotimp al contrastelor – ţinuta cea mai potrivită pentru trecerea de la vară la toamnă trebuie să aibă aceeaşi caracteristică. De aceea, am purat o pereche de blugii evazaţi, deschişi la culoare, care să atragă atenţia asupra ţinutei. Blugii albastru-deschis creează un contrast cromatic cu bluza neagră şi pantofii cu toc în aceeaşi nonculoare.

O accesorizare simplă, cu câteva brăţări pe mâna dreaptă, e ideală pentru o plimbare în zile arămii de toamnă.

white charm blog outfit fashion tinuta de toamna

P.S. Era să uit de plicul negru, cu design minimalist şi de rujul închis la culoarepe care l-am adăugat de curând în portfard. Nuanţa Copenhagen a rujului mat de la NYX se numără, în mod evident, printre preferatele mele.

 

 

Ploi răcoroase, aromă de gutui, foşnetul crocant al frunzelor uscate şi buchete bogate de crizanteme – astea-i toamna adevărată.

Tu ce ţinute porţi toamna?

logo white charm blog