Dragile mele,

M-am gândit acum câteva zile la cât de mult mă inspiră primăvara și am realizat că emoția tinereții pe care o emană natura în prag de înmugurire mă umple de energie și vitalitate

Primăvară este momentul oportun pentru noi începuturi, de aceea îmi doresc ca această primăvară să fie anotimpul prieteniilor frumoase.

Dacă într-o postare anterioară v-am spus câteva chestii personale despre mine, acum m-am hotărât să vă dezvălui trucurile de frumusețe pe care le-am pus în practică de-a lungul timpului.

Pentru că, spuneți și voi- Cum se leagă mai bine o prietenie decât prin confesarea unor secrete?!

Întotdeauna am fost o persoană curioasă și am încercat să-mi sting setea de noutăți prin tot felul de metode: ba am cercetat internetul pe toate părțile cu întrebările mele ciudate, ba mi-am făcut stive cu reviste de modă, frumusețe și sănătate, ba mi-am convocat prietenele la interogatorii extenuante mai ceva ca-n Frăția Alfa – și totul doar pentru a descoperi noi trucuri de stil, frumusețe și îngrijire.

Cert este că întotdeauna eu am fost cea care ciopârțea cu foarfeca câte-o pereche de blugi ca să-i transforme în ripped jeans – că vezi domne așa e moda și se poartă, tot eu am fost cea care descoperea noi metode de aranjare a părului – azi eram cu părul pe moațe, mâine îmi făceam bucle cu bentița, iar la sfârșit de săptămână îmi înecam pletele brunete în ulei de măsline ori de cocos.

Poți să spui că încercările mele erau o pierdere de timp și că era mult mai simplu, fie să cumpăr o pereche de pantaloni în tendințe direct din magazin, fie să fac o vizită la salon pentru un tratament profesional al părului, fie să mă coafez și eu ca toată lumea cu placa de îndreptat, cu ondulator sau măcar să pun în funcțiune peria rotativă.

Dar pentru mine, toate acestea erau banalități cotidiene…

De ce aș fi ales oare varianta mai simplă? (Doohhh)

Mie îmi place să descopăr noi trucuri de frumusețe (a se-nțelege – cele mai ciudate trucuri de frumusețe!) pe care să le încerc pe pielea mea și să văd cum funcționează. De aceea, ritualul meu de acum ceva timp includea și gomajul pielii cu zaț de cafea sau cu zahăr brun- realizat o dată la 2-3 zile, masajul cu miere de albine pentru catifelarea pielii și câte și mai câte.

Dacă încă nu v-ați speriat de obiceiurile mele cu rol de înfrumusețare, e clar că nu o să vă mire când veți afla că am pus în practică până și masca cu albuș de ou pe care bunica mea o folosea în tinerețe pentru a-și curăța tenul. Mamaie (așa îi spun eu bunicii mele) mi-a povestit râzând cum își spăla fața cu albuș de ou și apoi piele îi sclipea de curată ce era. Curioasă din fire, am întrebat-o cum a descoperit puterea de înfrumusețare a ouălor de găină și mi-a dezvăluit că secretul îl aflase de la fetele cu care mergea pe câmp să pască oile. Istorisirea cu iz pitoresc m-a convins că secretul frumuseții bunicii trebuie încercat!

Bineînțeles, tenul meu a fost supus și altor probe de foc, pentru că nu m-am potolit niciodată! Cu toate acestea, dintre masca cu miere, zahăr și zeamă de lămâie și cea cu felii de castravete, propuse de mama, cred că pielea mea s-a bucurat mai mult de efectul răcoritor al castravetelui proaspăt decât de acțiunea astringentă a lămâii.

Odată cu trecerea timpului, făcând atâtea și atâtea experimente, am ajuns la concluzia că ingredientele naturale sunt cele mai prielnice pentru corpul și în special pentru tenul meu. Însă, o simplă mască de față homemade nu va răspunde tuturor nevoilor tenului meu: poate îl va curăța, dar nu îl va hidrata îndeajuns de bine, poate îl va revigora, dar nu îi va reda elasticitatea și astfel de neajunsuri sunt nenumărate

De aceea, am căutat un produs care să constituie un tratament complet pentru tenul meu mixt, care este în unele zile atât de deshidratat din cauza stresului urban încât pielea mă strânge.

Alegerea mea a fost crema nutritivă multivitamine de la Farmec. Special creată pentru tenul normal/ mixt, bogată în substanțe nutritive și vitaminele A și E  – această cremă din gama Gerovital Plant îmi calmează pielea iritată și o protejează.

Am observat că pielea feței a devenit mai radioasă și acesta e primul semn că tenul meu tolerează ingredientul principal al cremei: uleiul organic de floare de mac. Citind câteva informații despre acțiunea uleiului extras din petalele florii de mac, am constat că are un puternic efect antioxidant și îmbunătățește funcția de barieră a pielii.

Eu o aplic o cantitate potrivită de cremă în fiecare zi, fie dimineața  când mă machiez: ca bază pentru fondul de ten, fie seara înainte de culcare, pe tenul curat și demachiat pentru a ajuta celulele să se regenereze peste noapte.

Pană aici, toate-s bune!

Tu cum te menții frumoasă?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog.

Photo Credit: lucianstere.ro

WHITE CHARM BLOG TO FEEL IS THE REAL DEAL