– Room Decor – DIY Decoration – Decor Inspiration – Urban living room – Modern Interior  Style –

Acum vreo doua saptamani m-a luat valul schimbarilor si am decis, printre multe altele, sa fac si cateva modificari prin casa. Ma saturasem sa privesc aceeasi imagine seaca a living-ului ori de cate ori ii treceam, iar redecorarea mi s-a parut cea mai placuta/interesanta idee. Simplu si usor! (mi-am zis) in timp ce rascoleam online magazinele dedicate amenajarii casei. Astfel, cu o mie de idei de redecorare in minte, am trecut la fapte…

decor-ideas-white-charm

Prima miscare a fost o vizita fulger, intr-o seara de sambata, cu 30 de minute inainte de ora inchiderii, la magazinul JYSK din orasul meu. Mi-am ales de acolo cateva paturi in nuante neutre de bej in ideea de a le asterne pe canapeaua ce trona anosta in living, vreo 4 perne pufoase – numai bune pentru motanelul Paris si ceva obiecte de decor. Am fost uimita sa descopar cum livingul si-a schimbat infatisarea in urma acestui joc de obiecte, texturi si culori.

Insa, aceasta sedinta de shopping nu mi-am astamparat pe deplin pofta de redecorare. Priveam camera de zi si simteam ca ceva lipseste – stiam, in sinea mea, ca trebuie sa mai imi las amprenta intr-un mod mai evident. De aceea pentru un living pe placul meu, luminos, confortabil, decorat in stil minimalist, am cautat inspiratie pe Pinterest, Instagram, Tumblr & Youtube si am tastat, in mod exagerat, cuvintele cheie insiruite la inceputul articolului, pentru a gasi o imagini care sa ma inspire, poze cu interioare de vis, atent amenajate si obiecte decorative.

In mod evident, am descoperit, stilurile de design interior in voga la momentul actual, fata de care nu am putut ramane indiferenta:

Stilul Urban

urban-modern-design-white-charm-blog

 

urban-modern-design-white-charm-blog-home

Stilul Scandinav

scandinavian-decor-room-white-charm-blog-home

scandinavian-decor-room-white-charm-blog

scandinavian-decor-room-white-charm-blog-living-room

Stilul Boem

bohemian-interior-design-charm-white-charm-blog-cool-living-inspiration

bohemian-interior-design-charm-white-charm-blog

si

Stilul Industrial

industrial-home-decor-style-white-charm-blog

 

industrial-home-decor-white-charm-blog

Toate stilurile mi s-au parut interesante in felul lor si mi-am notat elementele catchy din fiecare stil de amenajare interioara pentru a le pune in practica in propria sufragerie.

Astfel, am decis sa tin cont de cateva reguli generale pentru redecorarea/amenajarea camerei de zi>

  • Prima regula pentru un living luminos este aceea de a pastra camera cat mai libera, fara a incarca orice coltisor de mobila si orice particica de parchet cu obiecte inutile. Asa ca, am scapat de accesoriile care incarcau vizual camera si s-a creat dintr-o data o atmosfera mult mai – aerisita -.
  • A doua regula de decor de care am sa tin cont la amenajarea livingului este aceea de a folosi o paleta cromatica neutra. Eu am ales sa redecorez in nuante neutre de bej, alb, crem, maro si negru – aceasta combinatie de culori mi se pare calda si relaxanta. Sper sa-mi iasa!
  •  A treia regula este aceea de a folosi obiecte naturale de decor: plante, obiecte decorative din bambus, lemn. Ideea de a avea un coltisor verde in casa imi place atat de mult! Chiar mi-am creat pe Pinterest o colectie de imagini special dedicata plantelor decorative – cauta pe profilul White Charm, panoul – Green corner at home!

 

  1. Ultima regula (si cea mai importanta): Transforma-ti casa, sau macar o camera, dupa placul inimii!

P.S. Pentru ca imi place sa respect regulile si nu ma abat niciodata de la litera lor (mai ales de la regulile pe care mi le impun singura), tocmai am plasat o comanda pe magazinul online Ikea. Sa fie cu noroc!

Later edit> Comanda IKEA a sosit foooarte repede. Hai pe instagram White Charm sa-ti arat ce am cumparat!

 

Este atat de placut sa te simti in casa ca ACASA!

logo white charm blog