România este țara în care visele mi-au prins rădăcini în primăvara anilor. România este acolo unde pădurile dese își înalță brațele de brad spre albastrul senin al cerului, România este acolo unde glia, izvorul și fiara sălbatică sunt frați cu țăranul bătrân, România este acolo unde spiritul popular e veșnic viu!

Întotdeauna mi-a fost drag să spun că sunt româncă și-am încercat să demonstrez multora că România, țara mea, este un miez de cultură populară, tradiții și peisaje idilice.

Turiștii străini caută curioși să exploreze diversitatea României și să spunem drept: ce-i mai frumos decât un suvenir pe care să-l păstrezi ca pe un simbol al călătoriei într-o țară frumoasă ?

Ce rol au suvenirele?

Întotdeauna am crezut în faptul că un mic suvenir achiziționat într-o călătorie păstrează în el, precum un talisman fermecat, toată frumusețea, emoția și amintirea locului vizitat.

ArtCraft white charm blog to feel is the real deal super blog 2016 concurs blogging ROMANIA INIMA MEA

Art&Craft este cea mai mare firmă de retail de suveniruri și produse românești, reușind să transmită tradițiile și valorile românești dincolo de granițele României.

Ideea din spatele brandului Art&Craft este aceea de transpune filosofia populară românească într-o formă igenioasă și atractivă care respectă tendințele moderne ale design-ului și de a o promova unui public larg și diversificat.

Vestea bună este că Art&Craft se adresează atât iubitorilor și colecționarilor de obiecte tradiționale cu specific românesc, cât și turiștilor care tranzitează aeroporturile din România și își doresc o amintire frumoasă despre țara noastră. De aceea, echipa Art&Craft face treabă bună atât în mediul online – pe site-ul  www.artandcraft.ro, dar și în offline – prin intermediul galeriilor comerciale și brand cornerurilor din aeroporturile din București, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara, Craiova și Cluj-Napoca.

Art&Craft pune accent pe frumusețea creațiilor populare românești!

Fiecare suvenir este o bucățică din spiritul popular românesc și întruchipează călătoria unui boț de lut, ori a unei bucăți uscate de lemn, meșterită cu migală de mâinile calde ale unui om simplu. Cu iscusință și har, meșterii populari cuprind în gând toată frumusețea tradițiilor românești și o contopesc cu pasiunea ce le înflorește în suflet ca o floare proaspătă de primăvară. Astfel, simbolurile și motivele populare precum pomul vieții, cocoșul, coada de păun, florile și frunzele prin culoare și înfrumusețează obiectele atent cioplite și vasele de lut care farmecă pe dată ochii plini uimire ai străinilor.

Ce suvenir aș alege de la Art&Craft?

Dacă ar fi după pofta inimii mele, aș înfuleca toată Turta dulce cu ciocolată Vladut`s Story și sigur aș dat gata o cutie Via Delice plină de nuci cu cremă, iar la cât sunt de pofticioasă m-aș încumeta la și mai mult!

vladut s storiY ROMANIA INIMA MEA dulciuri traditionale romanesti art&craft white charm blog super blog spring 2016

Tocmai de aceea, mi-am ținut poftele în frâu și am cugetat serios: Oare ce suvenir aș alege de la Art&Craft pentru a-l face cadou prietenei mele din Franța?

Răspunsul la întrebare n-a venit chiar atât de ușor pentru că la Art&Craft am găsit o mulțime de produse de Artizanat: obiecte din ceramică realizate după meșteșugul locului de la Horezu, Baia Mare și Corund, instrumente muzicale sculptate în lemn, păpuși tradiționale, ouă încondeiate și țesături specific românești.

Mai mult decât atât, toate iile tradiționale, tricourile personalizate, accesoriile și suvenirurile Dracoola și Vladut`s Story, împreună cu dulciurile realizate după rețete tradiționale românești – m-au transformat în cea mai nehotărâtă persoană.

Ce să fac dacă toate-mi plac și mi se par potrivite pentru a le dărui celor mai dragi persoane?

Într-un final m-am hotărât! Suvenirul pe care l-aș alege pentru a-l face cadou prietenei mele, Céline, este Farfuria din ceramică de Horezu cu simbolul Cocoșului. (Și fie vorba-ntre noi, aș umple farfuria cu prăjituri delicioase Via Delice – pentru un răsfăț deplin!)

cocos de hurez ceramica horezu valcea white charm blog art&craft super blog 2016 ROMANIA INIMA MEA

Motivele acestei alegeri sunt importante și am de gând să le înșirui pe toate!

  • Vâlceancă fiind mă mândresc cu meșteșugul olăritului din zona Olteniei. Cu siguranță, orice român a auzit, măcar o dată în viață, despre vestita ceramică de Horezu!
  • Ceramica de Horezu a fost considerată ”meșteșug tradițional unic ” și a intrat în anul 2012 în Patrimoniul UNESCO – de aceea, un astfel de suvenir este unic și are o valoare deosebită.
  • Alegerea unei farfurii din ceramică drept suvenir constituie un act de susținere a meșterilor populari care realizează manual produsul.cocos de hurez ceramica horezu valcea white charm blog art&craft super blog 2016 mestesug traditional unic
  • Autenticitatea și unicitatea produselor sunt garantate de echipa Art&Craft prin certificatele de autenticitate care însoțesc produsele artizanate. 
  • Consider că farfuria din ceramică de Horezu, aleasă de mine, este un obiect decorativ deosebit datorită măiestriei cu care a fost realizată și datorită ilustrării motivului tradițional al cocoșului.
  • Prăjiturile Via Delice pot fi mica plăcere nevinovată a fiecărei zile.
  • Prietena mea, Céline, va fi încântată!

Ce suvenir aș crea dacă aș fi parte în echipa Art&Craft?

Nu degeaba arta populară fură atât de ușor inimile iubitorilor de frumos, căci e dovada tinereții continue a poporului român.

Tocmai de aceea, eu aș crea un suvenir care să îmbine armonios tradiția, meșteșugul olăritului și iubirea pentru frumos.

M-am lăsat influențată de calendar și având în vedere că în Martie – prima lună a primăverii, sărbătorim Ziua Femeii, am decis să creez în minte un cadou dedicat tuturor femeilor.

Este vorba despre un set de bijuterii de inspirație populară: colier și cercei, confecționate din argilă, pe care să fie ilustrate motivele tradiționale ceramicii de Horezu – ca în desenul meu.

ARTCRAFT ROMANIA INIMA MEA TRADITII POPULARE ROMANESTI POPOR PEISAJ TURISTI SUVENIR BIJUTERII TRADITIONALE CERAMICA HOREZU SUPER BLOG WHITE CHARM BLOG

Bijuteriile lucrate cu multă migală și iscusință, care îmbină design-ul modern cu tradiția populară românească, realizate din materiale naturale (argilă), cu forme simple, culori vii și simboluri abstracte – sunt dovada palpabilă a spiritului românesc.

Reinterpretarea artei populare într-o formă originală definită prin autenticitate și calitate poate constitui un cadou încărcat cu valoare sentimentală prin care să celebrăm feminitatea de azi și din totdeauna!

Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2016.

Pozele sunt de pe contul de facebook Art&Craft și din arhiva proprie.WHITE CHARM BLOG TO FEEL IS THE REAL DEAL