A fost odată ca niciodată, în inima pădurii, printre brațele înmugurite ale copacilor, acolo unde păsărelele ciripesc vesele cântece de primăvară și florile înmiresmate dansează pe adierile calde ale vântului –  căsuța Zânei Bune!

Într-un colțișor ascuns din natură, Zâna Bună deschidea lumea magică a basmelor și înfrunta rău spre bucuria tuturor copiilor care ascultau curioși povestea de seară.

Așa se face că într-o zi, Zâna cea Bună scoase dintr-un unghier întunecos al casuței sale o carte uitată în umbră peste veacuri. Căutând un loc în care razele soarelui străluceau fără vreo rușine, astfel încât să poată răsfoi în tihnă, Zâna Bună găsi de cuviință să așeze cartea veche, cu copertele arămii și îmbâcsite de praf pe suportul argintat de lângă fereastră.

Legenda spune că mari blesteme se vor abate asupra celor care vor îndrăzni să citească paginile scrise cu fir de aur ale cărții, însă nu i se întâmplă asemenea necaz Zânei Bune. La o simplă atingere cu bagheta, Cartea Poveștilor se deschise și paginile suflate ca de o rafală de vânt se opriră la Povestea ” Cenușăreasa “.

Citind peripețiile Cenușăresei – copila care nu auzea nicicând vorbe de alintare, căci scumpa măicuță i se stinsese timpuriu, Zâna Bună se hotărî să schimbe soarta ce-i era scrisă fetișcanei, astfel încât să o scape de chinurile poruncite de mama vitregă și de surorile acre ca două poame rele.

Astfel, răsfoind Cartea Poveștilor, până la filele în care Cenușăreasa își plângea deznăjduită absența de la Balul Prințului din Regat, Zâna cea Bună născoci un vicleșug și pregăti fetei un cadou special.

Surpriza pentru Cenușăreasă era o rochie brodată cu detalii aurii care-i înfrumuseța și mai tare chipul tânăr și îmbujorat. Dar, Zâna Bună, grijulie din fire, îi comandase fetei de pe magazinul de pantofi Carmine Shoes și încălțămintea potrivită pentru tăpile micuțe: o pereche superbă de pantofi stiletto, într-o nuanță lucioasă de negru intens, lucrați din piele naturală pentru un plus de confort și desăvârșiți cu finisaje alese.

carmine shoes romania white charm blog super spring 2016 pantofi piele naturala stiletto toc cenusareasa.png

Cămăruța întunecată a fetișcanei era acum scăldată în râsete de bucurie, piruete amețitoare și pași de dans prin stratul fin de cenușă așternut lângă vatră. Astfel gătită, Cenușăreasa părea ea însăși o făptură magică și plină de șarm, care nici că-și putea lua ochii de la pantofii cu toc ce-i veneau atââât de bine!

Pregătită de bal, Cenușăreasa își luă la revedere de la Zâna cea Bună, dar nu înainte de a asculta cu atenție povața acesteia:

– Draga mea, Cenușăreasa, fii cu băgare de seamă și poartă-ți pantofii în cele mai frumoase dansuri! Aceasta va fi seara ta! 

Mult dorise Cenușăreasa să meargă la bal, însă, în niciun vis nu-și imaginase cum este o seară magică la palat. Mesele erau împodobite cu mâncăruri sofisticate, domnițe cu chipuri de păpuși dansau la brațul cavalerilor, fetele din regat purtau rochii lungi, drapate, cu decolteuri în V, asemenea unor zeițe – dar dincolo de toată frenezia serii, toți ochii se îndreptară spre tânăra care pășea elegant în încăpere învăluită fiind de o aură distinsă.

Vedeta serii sosise la bal!

Pantofii stiletto Red Queen ai Cenușăresei păreau un piedestal care o înălța pe acesta deasupra tuturor celorlalte tinere, fie ele chiar și fete de împărat. E adevărat, că sub privirile curioase ale mulțimii, încălțată în perechea de pantofi care-i venea ca sculptată, Cenușăreasa prinsese curaj și zâmbea seducător de parcă ar fi fost cea mai frumoasă prințesă, nu fetișcana de la gura vetrei cu cenușă.

Toți invitații murmurau că tânăra purta cea mai superbă pereche de pantofi cu toc, iar Prințul prinzând de veste că la palat a sosit cea mai minunată dintre făpturi, alergă de grabă prin mulțimea de gură-cască s-o întâlnească pe frumoasa necunoscută. Privirea cristalină a fetei îl cuceri pe dată și fu de ajuns ca inima Prințului să bată pe ritmurile dragostei.

Tânăra femeie acceptă invitația la dans a prințului și valsă întreaga seară cu acesta, bucurându-se de momentele magice petrecute pe ringul de dans al sălii de bal.

La sfârșitul petrecerii de la palat aproape de miezul nopții, când catifeaua neagră a cerului îmbrățișează luceferii argintii, Cenușăreasa se îndreptă spre ieșire, gândindu-se mâhnită la magia serii de bal în comparație cu viața ei de lânga vatra cu cenușă.

Însă, inainte de a face primul pas pe treptele palatului, Prințul o prinse de mână și rosti cu glas șoptit:

Preafrumoasă domniță, precum știi, am organizat acestă seara de bal din dorința de a-mi găsi aleasa inimii. Dar trebuie să-ți spun un secret!

Eu nu am fost dintotdeauna Prinț, căci ucenicia mi-am petrecut-o în atelierul unui vestit pantofar al tărâmului și de atunci, mi-am promis că voi lua de soție pe aceea care va părea că plutește atunci când este încălțată în pantofi cu toc, pe aceea care va dansa ore întregi fără să se plângă că încălțările sunt inconfortabile, pe aceea care purtând înalți pantofi de damă mă va cuceri. 

Iar tu, draga mea, într-o singură seară, fiind încălțată cu pantofii potriviți ai cucerit inima mea, dar și întreaga lume!

Cuvintele Prințului ajunseră de îndată la inima Cenușăresei și aceasta se întoarse din drum, pornind fericită la brațul Prințului spre sala de bal.

Cei doi îndrăgostiți dansară până în zorii dimineții și nunta lor urmă numaidecât!

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, Cenușăreasa purtând mereu perechea norocoasă de pantofi stiletto, iar Prințul iubind-o din ce în ce mai mult…

white charm blog pantofi de piele romania producator carmine shoes to feel is the real deal super blog cenusareasa modele.jpg

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog!

WHITE CHARM BLOG TO FEEL IS THE REAL DEAL