Acum trei saptamani ne-am intors din cel mai insorit loc din Europa, din Malta. Cine ar fi crezut?

Malta era ultima pe lista noastra cu destinatii de vacanta pentru vara asta – printre locuri foarte populare precum Mykonos, Santorini, Palma de Majorca, etc… Malta nu facea concret parte din planul nostru.

Dar, cum intotdeauna exista un –dar-, ofertele celor de la Ryanair ne-au facut sa ne schimbam planurile in mai putin de cateva minute. Vreo 20 de minute – atat cat a durat sa rezervam zborurile.

Si iata-ne, cuprinsi de entuziasmul unei vacante stabilite ad-hoc. Iar acum, daca ma intrebi cum a fost experienta, ti-as spune ca mi-as fi dorit sa am ceva mai multe zile la dispozitie pentru a ma rasfata in voie. Insa si cele 6 zile petrecute in Malta mi-au placut mult.

Pe langa mancarea cu accente italiene, minunata mare Mediterana, caldura dogoritoare a dupa-amiezelor si cladirile in stil baroc, e greu sa aleg ce-mi place cel mai mult la aceasta micuta insula malteza.

Orice noua straduta pare un colt bun de explorat, de admirat si de pozat – inca din prima zi, am traversat la pas cartierul Balzan si pasii ne-au dus catre locul in care aveam sa ne intoarcem in fiecare seara, in Sliema.

Blazan malta

sliema malta

Sliema, vechiul satuc de pescari – este acum unul dintre cele mai interesante zone ale Maltei. Intotdeauna aglomerat, plin de turisti, oraselul Tas-Sliema (denumirea in malteza) e locul ideal in care sa lenevesti la soare pe coasta insulei, ori sa petreci seri tarzii de vara, la terase, savurand un vin roze si un platou cu fructe de mare proaspete.

La cateva minute distanta de mers pe jos, la nord de Sliema, se afla centru distractiei malteze – orasul St. Julian`s – unde agitatia si atmosfera de club sunt la ele acasa. Am aruncat si eu un ochi pe acolo, insa doar in treacat ce-i drept. Am bifat San Ġiljan (denumirea in malteza) si am mers mai departe :)).

st julian`s malta

Daca mi-a placut ceva in mod deosebit in cel mai insorit loc din Europa, acel ceva ar fi Valletta, capitala Maltei. Il-Belt (denumirea malteza) m-a cucerit cu stradutele sale – toate un continuu urcus si coboras, cu piete pline de animatie, si cu arhitectura baroca a constructiilor.

capitala malta valletta

capitala malta valletta

capitala malta valletta

Malta si ale ei stradute care spun povesti

capitala malta valletta

capitala malta valletta

capitala malta valletta

capitala malta valletta

Gradinile Baracca din Valleta sunt o bijuterie a capitalei malteze.

baracca gradini in valletta

baracca gradini in valletta

baracca gradini in valletta

Pe plaja Golden Bay – apa calduta, nisip fin si soare din belsug.

golden bay malta

 Mdina (Città Vecchia), vechea capitala a Maltei este oglinda unei epoci impresionante. Arhitectura locului e precum o vraja – te prinde si te farmeca.mdina malta

malta holiday

Vestitele insule Gozo si Comino au ramas pentru urmatoarea vacanta in Malta.

Uite cum a fost in vacanta trecuta, din Paris> prima zi de vacanta in capitala Frantei, a doua zi, ultima zi de vacanta.

 

white charm blog