Shoppingul online este o provocare pentru multe dintre doamne și domnișoare. De aceea m-am hotărât să vă dezvălui câteva trucuri de shopping pe care le pun în aplicare atunci când mă hotărăsc să comand haine online.

Eu am început să plasez pentru prima dată comenzi online acum vreo 4 ani și de atunci m-a atins microbul shopping-ului online. Cert e că nu mi-a mai trecut nici până în ziua de azi.

Problema principală a cumpărăturilor online este teama cumpărătorului de nu cheltui bani degeaba, teama de a nu alege o mărime greșită, gândul că va primi în colet o haină care să nu-i vină bine sau ideea de a comanda ceva care e confecționat dintr-un material de proastă calitate.

Ghidul de shopping online te va învăța la ce detalii trebuie să fii atentă atunci când plasezi o comandă de haine online.

Tips & Tricks pentru orice curios!

  •  Materiale/ compoziția hainelor

Citește întotdeauna compoziția/ materialele din care este confecționată haina/ rochia pe care vrei să o comanzi. Eviți astfel irosirea banilor pe haine de proastă calitate, din materiale ieftine.

Pantalonii/ Blugii merită o atenție specială. Ține minte că:

  1. Bumbacul este un material care lasă pielea să respire, este confortabil și nu foarte pretențios.
  2. Blugii/ Pantalonii din bumbac 98 % nu sunt deloc elastici.
  3. Bumbacul în combinație cu elastanul este folosit de obicei pentru pantaloni și blugi slim fit/ skinny. Cu cât cantitatea de elastan e mai mare, cu atât blugii vor fi mai elastici și se vor mula mai bine pe corp.
  •  Verifică măsurile hainelor.

Poate ești obișnuită să porți măsura S sau L, dar nu toate brandurile de haine se ghidează după aceleași măsuri.

Măsurile la haine diferă chiar și de la un continent la altul. Măsurile europene diferă mult de cele asiatice sau americane. Iți dau un exemplu:

EUR S = USA XS

Site-urile asiatice de haine vând haine care de obicei se potrivesc femeilor din Asia (care sunt toate foarte slabe și de obicei scunde) de aceea, pentru a fi sigură că nu comanzi o mărime prea mică, măsoară-te cu un metru de croitorie și alege măsura corespunzătoare corpului tău.

Te poți afla în situația unei siluete suple, pentru care mărimea europeană S este singura pe care o ai în șifonier, dar va trebui să comanzi o mărime mai mare, M-L, ca să fii sigură că hainele îți vor veni bine.

  • Ghidul de mărimi

Fii atentă la corespondența de mărimi a hainelor.

Exemplu:

EUR XS/ 34 = UK 6 = US 2                                 EUR M/ 38 = UK 10=US 6

EUR S/ 36 = UK 8 = US 4                                    EUR L/40= UK 12= US 8

EUR XL/ 42= UK 14 = US 10                                și tot așa din 2 în 2.

 

Sper să-ți fie folositoare aceste trucuri de shopping online.

Citește aici continuarea:

GHID SHOPPING ONLINE – a II-a parte

TO FEEL IS THE REAL DEAL