Shopping-ul online nu mai are secrete!

Ghidul de shopping online – partea I a cuprins tips & tricks legate de alegerea hainelor potrivite, iar acum mi-am propus să continui lista de sfaturi folositoare pentru novicele în cumpărături online.

Voi începe cu mențiunea că cele mai multe magazine online presupun plata comenzii înainte de livrarea acesteia. De aceea, vei avea nevoie de un cont online care să îți permită efectuarea plăților.

  • Contul de PAYPAL

Din punctul meu de vedere, crearea unui cont de Paypal este cea mai simplă, eficientă și sigură metodă prin care poți realiza plăți online.

Dacă plata ramburs a comenzii nu este posibilă, îți faci un cont de Paypal și simplifici lucrurile.

  • Livrarea comenzilor

M-am gândit că e important să precizez câteva aspecte legate de livrarea comenzilor efectuate online.

Din proprie experiență, pot spune că atunci când faci comenzi pe site-uri din România timpul de livrare este cuprins între 24 h – 4 zile. Bineînțeles, fiecare magazin online are o politica proprie și stabilește cât va dura până comanda ajunge la tine acasă.

Shopping-ul pe site-urile din străinătate implică, de cele mai multe ori, o așteptare mai îndelungată a coletelor. De exemplu, pentru site-uri din Uniunea Europeană poți aștepta până la maxim 2 săptămâni până vei primi comanda.

Comenzile pe site-uri din afara Uniunii Europene (cum ar fi site-urile asiatice sau site-uri din America) au un timp de livrare de 3-4 săptămâni, uneori chiar mai mult de atât. Aceste comenzi trebuie atent verificate la intrarea în UE și procesarea durează mai mult timp. Așa că, nu te speria dacă săptămânile trec și avizul de la poștă întârzie să apară – în 99% din cazuri e vorba doar de o întârziere firească.

  • Unde ajunge comanda?

Răspunsul la această întrebare este unul simplu și îți voi explica pe-ndelete:

  1. Comanda făcută pe magazin online românesc – poștă normală sau curier ( în funcție de politica de livrare a magazinului);
  2. Comanda făcută pe site-uri din țări ale UE – poșta normală sau curier;
  3. Comanda făcută pe site din afara UE – poșta  normală sau poșta vamală.

Comenzile făcute pe site-uri asiatice sau pe site-uri din SUA pot ajunge la poșta normală dacă respectivele site-uri au puncte de lucru și în cadrul statelor UE și produsele tale sunt trimise spre România de la respectivul punct de lucru.

La poșta vamală vor ajunge toate comenzile trimise spre România dintr-un stat care nu e membru UE.

E important de reținut că ridicarea coletului de la oficiul poștal vamal implică plata de taxe vamale

Taxele vamale se calculează prin aplicarea procentului de TVA (taxa pe valoare adăugată) la valoare comenzii tale. Dacă valoarea comenzii este de maxim 10 euro (contravaloare în lei) nu se percep taxe vamale.

Calcule, calcule… Să-ți spun cum era anul trecut, de exemplu, pentru TVA 24% – la o comanda de 100 de dolari – taxa vamală era de 24 de dolari= aprox. 110 lei.

Eu am ținut moțiș să te lămuresc însă, poate tu ești vreo norocoasă care nu va trebui să plătească taxe vamale :)).

                                                                                                           Kisses

TO FEEL IS THE REAL DEAL

logo2