Frumusețea este un subiect de mare interes pe întreg mapamondul și este evident că fiecare cultură are misterele sale. Însă, ce-ai spune dacă ți-aș mărturisi că secretele Indiei au fost descoperite?

Cum sunt o mare iubitoare de rețete tradiționale de înfrumusețare, am făcut câteva cercetări și am  găsit cele mai interesante trucuri indiene. Pregătește-ți ceva de scris și agenda colorată și fii gata să notezi care sunt pașii către un ritual de înfrumusețare în stil indian la tine acasă!

TRUCURI PENTRU DIMINEȚI FRESH

Cultura Punjabi recomandă să-ți începi dimineața cu un duș revigorant. Nu ezita să masezi pe pielea umedă un amestec cu tărâțe de ovăz și apă. Pasta va acționa ca un exfoliant natural și va oferi pielii o strălucire sănătoasă.

TRUCURI PENTRU UN PĂR SUPERB

Scapă de mătreață cu ajutorul unui truc indian foarte simplu! Două-trei linguri cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, amestecate cu o lingură – două de ulei de cocos, sunt mixul perfect pentru un masaj eficient al scalpului afectat de mătreață. După ce masezi bine, e important să lași masca de păr să acționeze pentru aproximativ o oră, iar apoi să șamponezi părul ca de obicei.

Ingrediente esenţiale 

  • white charm blog ingrediente esentiale.jpg

TRUCURI PENTRU UN TEN CURAT

Femeile din India sunt cunoscute pentru tenul cafeniu, Sari-urile multicolore, decorate cu broderii de mătase și pentru mișcările unice de dans. Revenind la discuția despre ten, e important să precizez că nuanța închisă a acestuia reprezintă pentru multe dintre femei un complex, de aceea, soluția pentru remedierea problemei nu a întârziat să apară. Trucul pentru depigmentarea tenului constă într-un amestec delicat de miere parfumată și zeamă de lămâie. Se aplică pe față cu mișcări delicate de masaj și se clătește cu apă călduță după 10 minute.

TRUCURI PENTRU PICIOARE FINE

Te-ai încumetat să pui în practică epilarea cu ceară acasă? Frumoasele indience te învață cum poți scăpa de ceara lipicioasă rămasă pe piele. Uleiul de cocos, puțin încălzit și masat pe pielea proaspăt epilată, va dizolva ceară rămasă pe corp și va acționa ca un emolient pentru pielea agresată de epilat.

TRUCURI PENTRU O PIELE CATIFELATĂ

Pielea catifelată și fină ca de bebeluș îndeamnă la mângăieri și atingeri suave. Chiar dacă ai trecut de mult de vremea copilăriei, poți recăpăta acea piele catifelată mai simplu decât crezi! Femeile din India îţi recomandă să aplici pe trup o mască din ingrediente naturale, cu miere și măr ras. Lasă masca homemade să acționeze pentru 30 de minute și apoi clătește pielea cu apă sau lapte rece.

Știai aceste secrete de înfrumusețare?

Pe care ești curioasă să-l încerci?

WHITE CHARM BLOG TO FEEL IS THE REAL DEAL