Crăciunul este atât de aproape!
Îmi place atmosfera intimă a zilelor de iarnă și faptul că mă pot bucura pe săturate de prezența celor dragi…Ehhh, cui nu-i place?
Am și un secret cu care reușesc să-i aduc pe toți în jurul bradului împodobit: fursecurile vanilate!
Și pentru că lucrurile bune trebuie împărtășite, am să vă spun rețeta (până acum) secretă a celor mai bune fursecuri:
Ingrediente ( pentru 50 de fursecuri vanilate)
250 grame de făină
160 grame de unt
100 grame nucă/ alune măcinate
60 grame de zahăr pudră
2 gălbenușuri de ou
1 lingură esență de vanilie
Pentru pudrat: 50 grame zahăr pudră + 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon.
Fursecurile se fac astfel:
-
Într-un castron se amestecă făina cu nuca/alunele măcinate și cu zahărul, după care se adaugă untul și cele două gălbenușuri.
-
Întregul amestec se frământă bine, până se obține un aluat dens.
-
Aluatul se înfășoară în folie transparentă și se introduce la frigider timp de o oră pentru a se frăgezi.
-
După odihna din frigider urmează partea distractivă.
-
Din aluat se taie bucatele care se modelează în diverse forme. Eu am ales să modelez fursecuri sub formă literei C și fursecuri inimioară.
-
Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, va trebui să așezi fursecurile astfel încât să nu se lipească între ele.
-
Încinge cuptorul la 175 de grade și coace fursecurile vreme de 14-15 minute.
-
Pudrează fursecurile fierbinți, ronțăie câteva și apoi lasă-le să se răcească.
Vai ce bine arata!
Merci! Crede-ma, gustul e pe masura!!