Crăciunul este atât de aproape!

Îmi place atmosfera intimă a zilelor de iarnă și faptul că mă pot bucura pe săturate de prezența celor dragi…Ehhh, cui nu-i place?

Am și un secret cu care reușesc să-i aduc pe toți în jurul bradului împodobit: fursecurile vanilate!

Și pentru că lucrurile bune trebuie împărtășite, am să vă spun rețeta (până acum) secretă a celor mai bune fursecuri:

Ingrediente ( pentru 50 de fursecuri vanilate)

250 grame de făină

160 grame de unt

100 grame nucă/ alune măcinate

60 grame de zahăr pudră

2 gălbenușuri de ou

1 lingură esență de vanilie

12345498_977398602319874_7301472036469388013_n

Pentru pudrat: 50 grame zahăr pudră + 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon.

Fursecurile se fac astfel:

  • Într-un castron se amestecă făina cu nuca/alunele măcinate și cu zahărul, după care se adaugă untul și cele două gălbenușuri.12390833_977399195653148_592967747161974737_n12346314_977401285652939_4547676890795985612_n

 

  • Întregul amestec se frământă bine, până se obține un aluat dens.

     

  • Aluatul se înfășoară în folie transparentă și se introduce la frigider timp de o oră pentru a se frăgezi.996704_977453265647741_4594366352279414618_n

  • După odihna din frigider urmează partea distractivă.

  • Din aluat se taie bucatele care se modelează în diverse forme. Eu am ales să modelez fursecuri sub formă literei C și fursecuri inimioară.12388203_912315512154805_1240608143_n

  • Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, va trebui să așezi fursecurile astfel încât să nu se lipească între ele.1458843_912315382154818_2029485945_n

  • Încinge cuptorul la 175 de grade și coace fursecurile vreme de 14-15 minute.12386533_912315308821492_552470882_n

  • Pudrează fursecurile fierbinți, ronțăie câteva și apoi lasă-le să se răcească.12386517_912315205488169_1802489984_n12395416_912315112154845_832949615_n

Poftă bună!

Acum că ai aflat care este secretul Crăciunului meu vanilat, spune-mi:

CUM MIROASE CRĂCIUNUL TĂU?12388215_912315172154839_1425060116_n

TO FEEL IS TH REAL DEAL!