Sibiul este orașul studenției mele și cu asta am spus tot.

sibiu transilvania romania cultura white charm blog to feel is the real deal journal despre sibiu studentie arta cultura

În timpul celor 4 ani la facultatea de drept am străbătut urbea sibiană în lung și-n lat. Mi-a plăcut vorba ardelenească și am rostit accentul specific ori de câte ori am avut ocazia să stau de vorbă cu oameni de-ai locului. Mi-a plăcut stilul relaxat al oamenilor, dar nu m-am putut obișnui niciodată cu atmosfera somnoroasă a sfârșiturilor de săptămână. Sâmbăta și Duminica erau zile de repaos pentru citadini și doar în centru orașului, în Piața Mare și pe străzile adiacente acesteia era forfotă, dar și aceea provocată de aglomerațiile de turiști români sau străini veniți să caște gura pe Muzeul Brukenthal, pe la Turn sau pe la Biserica Evanghelică.

Pe mine întotdeauna m-a atras zona veche a orașului, spre Cibin. Acolo-i miezul gustos al stilului arhitectonic săsesc – cu casele-ngrămădite și porți înalte de lemn. Acolo străzile pietruite, mărginite când și când de ziduri înalte, spun povești.

În Sibiu, parcă și cultura-i cu totul alta! Oamenii mi se par poeți, actori, artiști plastici – cu toții legați spiritual de cărți, de teatru, de tablouri. E adevărat, întregul oraș inspiră iubirea pentru artă și pentru frumos, iar preocupările culturale sunt promovate intens în cadrul spectacolelor și festivalurilor.

Trag nădejdea că în Sibiu e mereu loc pentru încă un act de eroism – nu mă refer la acțiuni politice ori cu tentă revoluționară – ci la manifestarea liberă a artei.

A rămâne vertebral din punct de vedere artistic într-o lume dictată de superficialitate și aparențe este, cu siguranță, un act de eroism!

Ție ce-ți inspiră Sibiu?

WHITE CHARM BLOG TO FEEL IS THE REAL DEAL