Măştile homemade sunt ingredientul secret pe care trebuie să-l descoperi şi să-l incluzi în rutina de îngrijire a părului!
De ce spun acest lucru? Deoarece măştile homemade sunt la îndemână oricui şi înfrumuseţează părul în mod vizibl.
Cine nu îşi doreşte un păr frumos şi sănătos? Pentru că, fie vorba-ntre noi, oricâte produse de styling vei folosi, dacă părul nu este îngrijit – nicio coafură nu va arăta bine.
Soluţia pentru un păr sănătos este mai simplă decât crezi! Poţi pregăti un adevărat răsfăţ pentru podoaba capilară cu ingredinte pe care le ai la îndemână şi vei obţine, într-un mod mai puţin costisitor, rezultate la fel de spectaculoase ca în urma unui tratament la salon.
Măştile de păr pe care mi le pregătesc cel mai des sunt cele potrivite părului uscat, tern şi vopsit. Întotdeauna am considerat că odată ce părul este vopsit, se degradează mult mai uşor, iar îngrijirea lui trebuie notată întotdeauna pe lista de priorităţi. Dacă ţi-ai vopsit părul vreodată, cred că ştii despre ce vorbesc…
MASCA PENTRU PĂR MOALE ŞI STRĂLUCITOR
– e perfectă după perioadele în care folosesc aproape zilnic ondulatorul sau placa de păr. Chiar dacă rutina de îngrijire a părului include şi produse care sunt menite să protejeze împotriva căldurii aparatelor de styling, părul meu devine tern şi se simte aspru la atingere. Pentru a-i recăpăta strălucirea şi moliciunea, aplic pe părul uscat, pentru minim o oră, o mască pe care o prepar chiar eu dintr-un amestec de ingrediente simple.
Masca pentru păr moale şi strălucitor se prepară din:
- o măsură ulei de cocos (eu folosesc ca măsură un pahar pe care il umplu 1/4)
- o măsură ulei de măsline
- 20-30 de picături de vitamina A uleioasă
- 2 gălbenuşuri de ou
MASCA PENTRU HIDRATAREA INTENSIVĂ A PĂRULUI
– face exact ceea ce promite> hidratează părul în profunzime şi se prepară după o reţetă la îndemâna oricui. Fiecare dintre noi are prin bucătărie:
- 3-4 linguri de miere
- ulei de măsline
- 2 gălbenuşuri de ou
Amestecă toate ingredientele şi aplică masca pe părul uscat pentru o jumătate de oră (sau mai mult – dacă nu te deranjează mirosul gălbenuşului de ou) şi vei avea un păr plin de vitalitate şi strălucire!
MASCA PENTRU STIMULAREA CREŞTERII PĂRULUI
– se prepară din:
- o măsură ulei de ricin
- 20-30 de picături de Vitamina A uleioasă
- 6 capsule de Vitamina E uleioasă
- o măsură ulei de măsline
Masca homemade de stimulare a creşterii părului are ca principal ingredient uleiul de ricin, care nu doar întăreşte firul de păr şi îi oferă strălucire, ci hrăneşte partea vie a părului, adică rădăcina. E important ca amestecul de uleiuri şi vitamine să fie masat pe părul uscat, de la rădăcină până la vârfuri.
TIPS&TRICKS
Măştile de păr cu uleiuri dau rezultate bune, dar şi multe bătăi de cap în momentul în care părul trebuie spălat. De aceea, sfatul meu este să şamponezi părul câteva minute şi să laşi spuma să acţioneze cât timp faci duş. Astfel, părul se va curăţa mai uşor!
Aştept să-mi spui ce măşti homemade vrei să incluzi în rutina de îngrijire a părului. Kisses!
TU CE MASCĂ DE PĂR AI ÎNCERCAT?
Eu fac mixuri din uleiurile pe care le am in casa. De obicei este o combinatie de ulei de cocos, ulei de masline si ulei de migdale. O singura data am folosit si ulei de ricin si mi-am blestemat zilele: m-am samponat de n’spe ori pentru a-l scoate din par. Never again! 🙂 Pup u!
Heey, ulei de migdale nu am folosit niciodată – merci de pont!
Apropo, :)) stiu cat de greu e sa speli tot uleiul din par, dar am gasit soluția care să mă scape de nervi.
Și eu îmi fac des măști cu ulei de cocos. Nu știu de ce ulei de măsline nu prea am folosit deși am mereu în casă deoarece cu el gătesc. Am să încerc poate chiar azi!:))
Când adaug ulei de ricin folosesc o cantitate mica-mica și asta la sfârșit după ce am pus pe restul parului, ca să masez scalpul.
P.S.: Voi încălziți uleiurile înainte nu? Eu mereu :d
Te provoc sa incerci una dintre masti si sa-mi spui cum ti s-a parut.
Cat despre uleiul incalzit, atunci cand fac masca pentru stimulare a cresterii parului – in care pun doar ingrediente uleioase, fara galbenus de ou, miere sau altele – obisnuiesc sa incalzesc puuuutin uleiurile. Dar, din comoditate nu procedez mereu asa :D.
Eu folosesc de fiecare dată ulei de cocos și probabil de asta le încălzesc. Mi se pare greu de întins uleiul de cocos când e întărit, el trebuie încălzit neapărat și așa le încălzesc pe toate (în cazul în care folosesc mai multe).
Nu degeaba ai un par asa frumos! :*
Mulțumeeeesc muuuuuulllt :*
>:D<
Si eu merg pe varianta uleiurilor plus vitaminele A si E uleioase. Cel mai bine la mine merge uleiul de cocos si cel de ricin. Imi aduc aminte prima mea masca de par, acum mai bine de 15 ani, mi-a facut mama ceva cu ulei, ou si zeama de lamaie… maioneza curata. N-am suportat mirosul mai mult de 10 minute.
:)) Oul crud miroase – demential!
Foarteinteresante aceste masti! Sunt convinsa ca au un efect magnific asupra parului <3
Am sa o incerc pe cea de hidratare intensiva, eu avand firul de par mai subtire, am nevoie!
Iti voi spune cum a fost 🙂 Pupici!
Abia astept feedback-ul tau! Pupici